Buitentherapie

  • Home
  • Over de praktijk
  • Buitentherapie

Buitentherapie/ wandelcoaching

Buitentherapie is een krachtige vorm van persoonlijke begeleiding waarbij de natuur als grootste inspiratiebron wordt gebruikt. Door de natuur in te gaan, wordt er een extra dimensie toegevoegd aan het proces van de therapie (of de coaching)

Buitentherapie brengt je letterlijk en figuurlijk in beweging, waardoor er ook meer beweging ontstaat in mentale en emotionele processen.
Dat wandelen gezond is weten we allemaal. Maar wandelen in de natuur doet nog veel meer met je. Onderzoek heeft uitgewezen dat in de natuur zijn stressverlagend is. Als je wandelt komt er een stofje in je hersenen vrij wat een natuurlijk geluksgevoel geeft.

In de natuur zijn nodigt als vanzelf uit tot loslaten, tot verbinding maken met jezelf en wat je wilt bereiken. Het helpt om dingen in een ruimer perspectief te zien. Wandelen geeft rust in je hoofd.  
De natuur geeft ons meer dan een mooie plek om in te wandelen. De natuur heeft zijn eigen symboliek die aanknopingspunten biedt bij dat wat zich voordoet in ons leven.

Marjan is sinds 2015 aan het werk als wandelcoach en sinds 2022 als buitentherapeut.